tarkvara arenduse ja ärimudeli analüüs

Kosemudel (Waterfall)

Kosemudelit saab ainult effektiivselt kasutada väikeste projketide juures, kui on teada kõik asjad mis on vaja teha või teada, et projekt oleks edukas.

Kosemudelit on hea kasutada, kui valmistatakse midagi, mida on juba enne tehtud aga väikeste muudatustega. POS süsteemi valmistamine restoraanile on hea kasutus koht kosemudelile. Kõik POS süsteemid töötavad põhimõtteliselt samamoodi, ainuke erinevus on restoraanide tooted, kliendi süsteem ja disain, kus on vaja teha väiksed muudatused.


Freemium

Freemium ärimudelit on näha tänapäeval igal pool, eriti telefoni appides. Freemium on tasuta ja preemiumi vahepeal asuv ärimudel, kus kasutajal lubatakse kasutada toodet tasuta aga nad peavad leppima, sellega, et tootel on reklaamid või nad ei saa toote kõiki osasid kasutada enne maksmist.

Hea näide freemiumist on Discord. Kasutajad saavad tellida 10€ kuus enadle Discord Nitro, mis annab neile lisahüvesid nagu suurem failide ülesaaldimis suurus, kõrgema kvaliteediga striimimine Discordis ja muud väiksed kohandamisvalikud.

Freemiuimi ärimudelil on tekkinud ka suur probleem telefonimängudes. Suur firmad kasustavad ära seda, et mängijatelt raha välja pressida, tehes mängud väga raskeks ning meelitavad mängijaid ostma lisandeid, et mäng kergemaks teha.


Kasutatud allikad: https://www.howtogeek.com/667816/what-is-discord-nitro-and-is-it-worth-paying-for/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Traditsiooniline meedia vs uus meedia

Professional vs. käsitööline

It-juhid