Lühi arvustus Hacker-HOWTO-st.

Lühi arvustus Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO raamatust.

Raamatus on välja toodud erinevus häkkeri ja kräkkeri vahel ning, miks mitte kutsuda kräkkereid häkkeriteks. Kuid ma just arvan, et häkkerite maailm on laienenud nii palju, et häkkeri tiitli alla kuuluksid kõik inimesed kes tegelevad mingis vormis it-ga ning kes jagavad oma leide ja informatsiooni tesitega.

Kräkkeried on olemas 2 sorti:

1. Blackhat kräkker. Ta põhi motiiv on häkida teisi enda kasuks, et varastada informatsiooni või raha. 

2.Whitehat kräkker. Ta häkib firmasid nende loaga, et hiljem saata neile aruandeid nende süsteemi vigadest ning kuidas neid vigu parandada, et firma oleks turvalisem. 

Tänu kräkkeritele ja nende huvile just lõhkuda asju, on meie infotehnoloogia maailm turvalisem, ning firmad saavad parandada oma vigu, et hiljem selliseid asju ei juhtuks. Sellepärast arvan ma, et kräkkerid võiksid kuuluvad ka häkkerite hulka.

Minu mulje autorist peale selle raamatu lugemist oli see, et tal on palju viha kräkkerite vastu ning eriti kui meedia kasutab terminit häkker kräkkeri asemel. Seda viha on eriti näha lõpu poole tema FAQ osas, kus ta solvab kõiki inimesi kes küsivad temalt kräkkeri teemalistest asjadest. Samuti kui keegi küsis abi kräkkerite eest kaitsmises, tegi ta neid hoopis maha. Selline käitumine jätab mulle veidi egoisti mulje, eriti kuna ta arvab, et häkkerid on eliit grupp inimesi, kes on väga targad.


Raamat: http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html#history

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Traditsiooniline meedia vs uus meedia

Professional vs. käsitööline

It-juhid